Οι Χρυσές Νύχτες 2022 έρχονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

 

Η Académie des César και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παρουσιάζουν τις Χρυσές Νύχτες 2022! 36 σκηνοθέτες, 35 ταινίες, 30 χώρες στις 14 & 15 Οκτωβρίου στο Institut français de Grèce - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Για 9 η χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχεται στην Αθήνα τις Χρυσές Νύχτες, μια πρωτοβουλία της γαλλικής Ακαδημίας των César για την ανάδειξη των καλύτερων μικρού μήκους ταινιών της χρονιάς απ’ όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο περισσότερες από 30 Ακαδημίες Κινηματογράφου παγκοσμίως ξεχωρίζουν μία ταινία μικρού μήκους ανάμεσα στις παραγωγές της χώρας τους. Αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα βραβευμένων ταινιών που ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις με #ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Από την Ισλανδία ως την Νότιο Κορέα, από τη Βραζιλία ως τη Νότιο Αφρική, από τα César στα Oscar, τα Bafta, τα Goya και τα Ίρις, οι Χρυσές Νύχτες προσκαλούν τους θεατές σε ένα μικρού μήκους ταξίδι στο σινεμά και τον κόσμο, ενώ παράλληλα αποτελούν μια υπέροχη ευκαιρία για όλες τις Ακαδημίες Κινηματογράφου να συμβάλλουν στην ενίσχυση της διεθνούς κινηματογραφικής ποικιλομορφίας και να συμμετέχουν, η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διεθνή διάλογο μεταξύ πολιτισμών.

Μπορείτε να κάνετε διαδικτυακή κράτηση θέσεων στο ifg.eventbrite.com.

Στην Αθήνα, οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Φίλων της ΕΑΚ: Finos Film Official, Boo Productions S.A., Filmiki , Foss Productions και TopCut Modiano. 

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.


0 comments