Στο Any Day Now το Βραβείο Κοινού στο 1ο Arkadiko Film Festival

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Το πρώτο Arkadiko Film Festival ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, τρέχοντας παράλληλα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, ως ένα online φεστιβάλ που ξεκίνησε φέτος με δημιουργούς τρεις καταξιωμένες ευρωπαϊκές πλατφόρμες - FILMIN, MYMOVIES και CINOBO  - που συνδέονται από το κοινό όραμα της παρουσίασης επιμελημένων προγραμμάτων ταινιών, έξω από τη λογική των αλγορίθμων.  Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία, υποστηρίχθηκε από το Πρόγραμμα Δημιουργικής Ευρώπης Media και αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα των online κινηματογραφικών φεστιβάλ, καθώς είναι η πρώτη τέτοια πρωτοβουλία που οργανώνεται από ευρωπαϊκές streaming πλατφόρμες.

Στο διάστημα 1-30 Απριλίου, 6 σύγχρονες και 6 κλασικές ευρωπαϊκές ταινίες προβλήθηκαν μέσω μιας σειράς αντίστοιχων θεματικών που ένωναν το παρελθόν με το παρόν, και συγκέντρωσαν συνολικά 45.000 προβολές στις πέντε χώρες. Οι σύγχρονες ταινίες διαγωνίστηκαν παράλληλα για το βραβείο κοινού.

Το «Any Day Now» του Χαμί Ραμεζάν, επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του 2021, είναι ο κερδισμένος του Βραβείου Κοινού του φεστιβάλ. Στην ταινία, ο 13χρονος Ραμίν από το Ιράν ζεί με την οικογένειά του σε κέντρο προσφύγων στη Φινλανδία. Την στιγμή που αρχίζει να κάνει φίλους και να διασκεδάζει μαζί τους στις σχολικές διακοπές, η οικογένειά του μαθαίνει πως η αίτηση ασύλου που έκανε, έχει απορριφθεί. Κάνοντας μια τελευταία έφεση, προσπαθούν να παραμείνουν αισιόδοξοι, τη στιγμή που για τον Ραμίν κάθε φιλία και κάθε στιγμή γίνεται όλο και πιο πολύτιμη.

Το «Any Day Now» θα παραμείνει στο Cinobo και μετά το τέλος του φεστιβάλ και είναι διαθέσιμο τώρα αποκλειστικά στους συνδρομητές του.

0 comments