Πολύδροσο: The Boy, Βίκυ Καγιά & Σοφία Κόκκαλη στους κινηματογράφους από 16/5

 

Ένα μικρό, γλυκό ποίημα για μια μαμά και μια κόρη - μια καταπράσινη, ονειρική καρτ ποστάλ που όταν την ανοίγεις παίζει μουσική. Η έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), ξεχειλίζει από ομορφιά και αγάπη. «Mια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο».

Σύνοψη

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μέρες τους σκοντάφτοντας σε πρώτα φιλιά, μυστικά και φαντάσματα του παρελθόντος.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

"Αγάπη. Αγάπη. Αγάπη.

Η μαμά φοβόταν ότι θα χορέψω μακριά απ' το Πολύδροσο. Το Πολύδροσο ήταν τα σύνορα που ίσχυε η αγάπη μας.

Όταν πεθάνω τι ωραία που θα 'ναι να γίνω φάντασμα. Να στοιχειώσω το Πολύδροσο. Είμαστε μακριά από τα πάντα εδώ. Στο Πολύδροσο κάθε ώρα, είναι ώρα κοινής ησυχίας.

Τ' αγαπάω αυτό το σπίτι. Υποσχέσου μου ότι αν πεθάνω, δεν θα το πουλήσεις ποτέ."

Βιογραφικό Σκηνοθέτη

Ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μουσικός. Έχει σκηνοθετήσει επτά ταινίες μεγάλου μήκους (Κλαις;, Ροζ, Χιγκίτα, Νήμα, Winona, Γυμναστήριο), οι οποίες έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία Αισθηματίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Το Πολύδροσο αποτέλει την έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του.

Συντελεστές 

Μοντάζ | Σενάριο | Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής

Ήχος: Γιώτης Παρασκευαΐδης, Nalyssa Green

Μουσική: Δεσποινίς Τρίχρωμη

Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λαμπρίδης

Παραγωγή: Filmiki Productions

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά, Έλσα Ζάρρη, Μαίρη Γιαννούλα, Κάρλα Φουρ, Μάγια και Ανδριάνα Γκαρίλα, Ειρήνη Βιανέλλη, Βαγγέλης Λουκίσας, Ελένη Μπερντέ, Μυρτώ Τζίμα και ο Ευθύμης Φιλίππου

Χώρα: Ελλάδα

Είδος: Δραματική

Έτος: 2023

Διάρκεια: 84'

Επίσημη Συμμετοχή - Ελληνικό Διαγωνιστικό / Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2023

Βραβείο Ιδρύματος Κωστοπούλου / Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2023

Υποψήφια σε 6 κατηγορίες στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2024

Από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

0 comments