Επιστροφή στο Μέλλον: Το Cinobo (μας) πάει Sci-Fi

 

Ταξίδια στο διάστημα, στον χρόνο και σε εικονικούς κόσμους. Φοβίες και όνειρα για το μέλλον. Γκοντάρ και σύγχρονοι geeks. Το Cinobo εξερευνά το πιο φιλόδοξο, ευρύ και μεγαλοπρεπές κινηματογραφικό είδος και κοιτά προς το άπειρο μέσα από ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα στις διαφορετικές εκφάνσεις του. Από τις 7 έως τις 31 Οκτωβρίου, 17 ταινίες από τη δεκαετία του ‘50 μέχρι το σήμερα θα μας ταξιδέψουν στον εθιστικό κόσμο της επιστημονικής φαντασίας.  

Σκηνοθέτες όπως ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο Νίκολας Ρεγκ και ο Μπονγκ Τζουν Χο, pop τελειότητες όπως το Ζουν Ανάμεσά μας του Τζον Κάρπεντερ, φιλόδοξες δημιουργίες που αποδοκιμάστηκαν στην εποχή τους αλλά πλέον οι απόψεις γι’ αυτές αναθεωρούνται (Ιστορίες από το Τέλος του Κόσμου), πρόσφατες επιλεγμένες συνυπάρξεις του είδους με το ρομάντζο, το οικογενειακό φιλμ και τον τρόμο, ένα σπουδαίο μικρού μήκους φιλμ από τη χώρα μας (Third Kind) αλλά και αποκλειστική πρεμιέρα μιας από τις ουσιαστικότερες και πιο προφητικές ταινίες των τελευταίων χρόνων (Aniara). Το Cinobo υποκλίνεται στη μεγαλοπρέπεια του Sci-Fi, ταξιδεύει στο μέλλον και επιστρέφει στο παρελθόν και το παρόν για ένα μοναδικό αφιέρωμα. 

Μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά επιστημονικής φαντασίας από 7 έως 31 Οκτωβρίου αποκλειστικά στο cinobo.com

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 7.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης. 

0 comments