Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας» από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου, με τίτλο «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ», στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 (ώρα 18:30) προβάλλεται το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας | Mighty Afrin: in the time of floods (2023, 92') σε σκηνοθεσία του Άγγελου Ράλλη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τον γενναίο αγώνα της δωδεκάχρονης Αφρίν, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο που πολιορκείται από τις ανελέητες δυνάμεις της φύσης. Όταν το σπίτι της βουλιάζει από τις πλημμύρες του ποταμού Βραχμαπούτρα στο Μπαγκλαντές, η Αφρίν εκτοπίζεται με τη σχεδία της στη Ντάκα, μια μητρόπολη που σφύζει από ζωή. Εκεί θα αναζητήσει τον πατέρα της ανάμεσα σε αμέτρητους κλιματικούς πρόσφυγες, και θα ξεκινήσει το δικό της ταξίδι ενηλικίωσης.


Η ταινία έχει προβληθεί σε πάνω από 45 Διεθνή Φεστιβάλ και έχει ήδη αποσπάσει 16 βραβεία, μεταξύ των οποίων,  το Βραβείο WWF Ελλάς στο διαγωνιστικό τμήμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2023), το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους μαζί με το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (2023) και το  Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 17o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας- DocFest (2023). 


Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-17:00).
 
ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος
Τ: 210 3418051 | www.piop.gr

0 comments