Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Προβληματισμός για τις ελλείψεις του νέου ενιαίου φορέα

 

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργάνωσε χθες (22/4), συνέντευξη τύπου με θέμα τον υπό σύσταση δημόσιο φορέα που θα συνενώσει Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ. Είχε τοποθετηθεί προηγουμένως στην πρόσφατη δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου επισημαίνοντας, κατ’ αρχάς, τη σύμφωνη γνώμη της με την ενοποίηση των δύο φορέων ως μία πρώτη κίνηση στο πλαίσιο χάραξης μιας ενιαίας εθνικής πολιτικής για τον κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές παραγωγές.

Μετά τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία και τον σκοπό αυτού του νέου φορέα, τα μέλη της ΕΑΚ προχώρησαν σε ένα κάλεσμα για μία δημόσια παρέμβαση ενημέρωσης σχετικά με τα μείζονα ζητήματα που οφείλουν να επιλυθούν, προκειμένου αυτός να επιτελέσει τον στόχο του, δηλαδή, να σημάνει ένα νέο, δημιουργικό κεφάλαιο για την Εθνική Κινηματογραφία και τις εν γένει οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος και μέλη της Ακαδημίας από διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες: Γιώργος Τσεμπερόπουλος (σκηνοθέτης), Γιώργος Καρναβάς (παραγωγός), Ελίνα Ψύκου (σκηνοθέτιδα, παραγωγός) και Κόρα Καρβούνη (ηθοποιός). Παρεμβάσεις ανάμεσα σε άλλους έκαναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΚ, Μάρκος Χολέβας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Βασιλείου (δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου) και παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 καλεσμένοι.


0 comments