7ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου: Masterclass σεναρίου από τον Félix Viscarret

 

Ο καταξιωμένος Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Félix Viscarret επιστρέφει στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA με αφορμή την παρουσίαση της νέας του ταινίας «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a Los Ojos)», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Χουάν Χοσέ Μιγιάς.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 19.00 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Γραβιάς 4-6, Αθήνα) ο Félix Viscarret θα παρουσιάσει ένα masterclass για τη συγγραφή σεναρίου βασισμένο σε λογοτεχνικό έργο με βάση τη δική του εμπειρία. Το masterclass είναι με ελεύθερη είσοδο, θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και θα έχει διάρκεια 70’.

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης είναι βραβευμένος με Goya Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου για την ταινία «Bajo Las Estrellas», ενώ έχει υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της μίνι σειράς τεσσάρων επεισοδίων παραγωγής Netflix, «Cuatros Estaciones en Habana», που βασίζονται στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα. Έχει επίσης σκηνοθετήσει το προτεινόμενο για Goya ντοκιμαντέρ «Saura(s)», ένα πορτραίτο του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη Carlos Saura. Ακόμη έχει σκηνοθετήσει την πολύ επιτυχημένη σειρά «Patria» για το HBO. Στο FeCHA θα παρουσιαστεί η ταινία του «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a Los Ojos)», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Χουάν Χοσέ Μιγιάς, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και η νέα του ταινία «Una vida no tan simple» σε δικό του πρωτότυπο σενάριο.

Για να συμμετάσχετε, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.


0 comments