Το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA είναι γεγονός!

 

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά, μεταξύ 27 Μαΐου και 5 Ιουνίου.

Το creative studio Holysee εμπνέεται και σχεδιάζει το εικαστικό για το 8ο FeCHA, με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Salvador Dali.

Με τα λόγια του δημιουργού: «Το χαρακτηριστικό στυλ του Dali, ο σουρεαλισμός, ο κόσμος των ονείρων, οι απροσδόκητες αντιπαραβολές και το στοιχείο της έκπληξης αποτελούν βασικές αναφορές για τη φετινή αναδιαπραγμάτευση του λογοτύπου του FeCHA. Ο φαντασιακός υβριδισμός μεταξύ ενός ματιού και ενός στόματος γεννάει ένα νέο όργανο, το οποίο ενσωματώνει τα βασικά αφηγηματικά εργαλεία του σινεμά -εικόνα(όραση) και διάλογο(ομιλία)- προσκαλώντας τους θεατές να εξερευνήσουν τον υπερρεαλιστικό κόσμο του φιλμ μέσα από τον φακό της ανθρώπινης περιέργειας και της αχαλίνωτης φαντασίας.»

Το 8ο FeCHA θα πραγματοποιηθεί στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, ενώ προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ταινία Έναρξης

Το 8ο FeCHA θα κάνει επίσημη έναρξη με την ισπανική ταινία «Ομαδική Θεραπεία» (Bajo Terapia), παρουσία του σκηνοθέτη και παραγωγού της ταινίας Gerardo Herrero και της παραγωγού Mariela Besuievsky. Οι Herrero και Besuievsky ήταν παραγωγοί της βραβευμένης με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Το Μυστικό Στα Μάτια Της», το 2010.

Στην ταινία τρία παντρεμένα ζευγάρια υποβάλλονται σε μια ασυνήθιστη ομαδική ψυχοθεραπεία. Η ψυχολόγος τους, παρότι δεν είναι μαζί τους στην συνεδρία, τους έχει αφήσει φακέλους με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο θεατρικό έργο του Αργεντινού συγγραφέα Matías Del Federico, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αργεντινή το 2015, και έκτοτε έχει ανέβει σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ταινία Λήξης

Φέτος το 8ο FeCHA θα ρίξει αυλαία στις 5 Ιουνίου στο Ελληνίς με τη μεξικανική ταινία «Ριζοσπαστικό» (Radical), του Christopher Zalla, που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Sundance 2023.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός δασκάλου σε μια μεξικανική συνοριακή πόλη γεμάτη διαφθορά και βία, που δοκιμάζει μια ριζοσπαστική νέα μέθοδο διδασκαλίας για να ξεκλειδώσει την περιέργεια και τις δυνατότητες των μαθητών του, ίσως και την ευφυΐα τους.

Μια feelgood ταινία που θα κερδίσει και τους πιο κυνικούς θεατές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα!

Το 8ο FeCHA πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens City Festival από τον Δήμο Αθηναίων.

0 comments