Jameson Music Screenings: CHUMBAWAMBA: I get knocked down!

 

Η Cinematek, σε συνεργασία µε το Jameson Irish Whiskey, συνεχίζουν το μοναδικό και επιτυχημένο micro-Φεστιβάλ µουσικών ντοκιµαντέρ Jameson Music Screenings.

Το Jameson Music Screenings παρουσιάζει εµβληµατικές ταινίες γεµάτες µουσική με την συνοδεία Jameson Irish Whishkey στα ποτήρια μας!

Η επόμενη προβολή για αυτό το καλοκαίρι θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στις 21:00 στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα. Θα προβληθεί το μουσικό ντοκιμαντέρ Chumbawamba: I get knocked down!

Πώς να επιβιώσεις ως πολιτικοποιημένος ποπ αστέρας, 

κρατώντας τους φίλους σου, την αυτοεκτίμηση σου και το χιούμορ σου,

όταν όλοι σε μισούν;

CHUMBAWAMBA: I get knocked down

Των Ντάνσταν Μπρους & Σόφι Ρόμπινσον, 2021, 87λ.

Μια ασυνήθιστη και γεμάτη έμπνευση ταινία για τους καιρούς μας.

Η βρετανική ποπ σκηνή των 90's, ή αλλιώς η Cool Britannia σε πλήρη ανάπτυξη.

Η φοβερή κόντρα Oasis vs. Blur, να υπογραμμίζει την κυριαρχία της Britpop.

Οι πρώτοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Friends Reunited για να συνδεθούν και το Nokia 3210, το απόλυτο γκατζετάκι να έχει κανείς.

Ένα ανανεωμένο αίσθημα αισιοδοξίας που ακολούθησε τα δυσανεκτικά χρόνια των δυο προηγούμενων δεκαετιών.

Και τότε...ένα τραγούδι:

'I get knocked down, but I get up again' / με ρίχνουν κάτω, αλλά σηκώνομαι και πάλι.

Ένας ύμνος για την εργατική τάξη ή ένα βαθιά ενοχλητικό ποπ τραγούδι, από μια μπάντα αναρχικών πάνκηδων που ζούσε σε μια κατάληψη στο Λιντς;

Για όλους και όλες που έζησαν στα 90s το one-hit-wonder των Chumbawamba ήταν αναμφίβολα μέρος όλων των νοσταλγικών σάουντρακ της δεκαετίας. Όμως, η απρόσμενη επιτυχία και το ρεσάλτο της μπάντας στο μέινστριμ ρεύμα, ήταν μια αντίφαση για τις καταστατικές αντικαθεστωτικές ρίζες της μπάντας, που δεν έχανε ευκαιρία να μοιραστεί την οργή και την απογοήτευση της για το πολιτικό καθεστώς, εμπνέοντας το κοινό της να αναλάβει δράση ενάντια στον ρατσισμό, στους αντεργατικούς νόμους και την ασυδοσία των μεγάλων εταιρειών. Ήταν μια επιτυχία με δυσβάσταχτο υπαρξιακό κόστος για την μπάντα

Το I Get Knocked Down είναι η ιστορία των Chumbawamba και του προσωπικού ταξιδιού του τραγουδιστή της μπάντας Ντάνσταν Μπρους, σήμερα 59 χρονών, που παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο ως ριζοσπάστης σε απόσυρση. Αναρωτιέται, “πώς πήγαν όλα τόσο στραβά;” - για τον εαυτό του, για την ανθρωπότητα. Είκοσι χρόνια μετά από την μεγάλη πτώση, ο πρώην frontman της αναρχικής μπάντας είναι θυμωμένος και απογοητευμένος.

Σε αυτή την πανκ εκδοχή του παραμυθιού του Ντίκενς, τον Ντάνσταν επισκέπτονται όλα τα φαντάσματα των Chumbawamba. Είναι το alter ego του, ο Babyhead που τον αναγκάζει να αναρωτηθεί για τη ζωή του, στέλνοντας τον να αναζητήσει τη χαμένη του αναρχική αυτοπεποίθηση, μέσα από άγριες ιστορίες εξέγερσης, αλληλεγγύης και δόξας.

Το I Get Knocked Down είναι ένα “κάλεσμα στα όπλα” για όσους πιστεύουν ότι ο ακτιβισμός δεν αφορά στους ίδιους, αλλά πάντα, κάποιους άλλους.

INFO:

CHUMBAWAMBA: I get knocked down

+free Jameson drinks!

Τρίτη 14 Ιουνίου

Ώρα 21:00

Θερινός κινηματογράφος Στέλλα, Τενέδου 34, Φωκίωνος Νέγρη, 

Κυψέλη, Τ. 210 8657200

Ταμείο 5ε/ Φοιτητικό, 3ε

**Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων 3ε

https://www.viva.gr/tickets/cinema/chumbawamba-i-get-knocked-down-stella/ 

Διοργάνωση: Cinematek, Jameson Irish Whiskey 

Fb event: https://www.facebook.com/events/1156682648463330 

Website: http://cinematek.gr/events/jms-chumbawamba-i-get-knocked-down 

0 comments