Vanguard Festival: Διπλή κινηματογραφική δράση από το Pugnant Film Series

 

Το Pugnant Film Series θα μετέχει στο Vanguard Festival (26-28/5) στο Ρομάντσο με μια διπλή δράση.

Συγκεκριμένα από τις 25/5-28/5 διεξαχθεί ένα κινηματογραφικό εργαστήριο με εισηγητές τον σκηνοθέτη-σεναριογράφο Παναγιώτη Ευαγγελίδη, τον εικαστικό-περφόρμερ Δημήτρη Αμελαδιώτη και τον υποφαινόμενο σκηνοθέτη-μοντέρ Γιώργο Ευθυμίου. Στα πλαίσια αυτού του 4ημερου κινηματογραφικού εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν μέσα από διαδραστικές διαδικασίες, συνομιλίες και συνεχές feedback ώστε να φτιάξουν μια σύντομη ταινία-βίντεο αυτοπροσωπογραφίας. Oι ταινίες που θα φτιαχτούν στα πλαίσια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν το βράδυ της 28ης (21.00) στην ταράτσα του Ρομάντσο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 45 ευρώ, και μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής και την φόρμα συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 21/5.

Επιπροσθέτως θα παρουσιαστεί η ταινία Ο Γιώργος Του Κέδρου, παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Κολόζη. Ένα ντοκιμαντέρ που ξεκίνησε να κινηματογραφείται εν αγνοία του, το 1972, όταν ο Γιώργος Κολόζης επισκέπτηκε την τότε (σχεδόν) έρημη και χωρίς ηλεκτρισμό Δονούσα. Αγάπησε το νησί, το κινηματογράφησε όπως και τους κατοίκους του, και ανέπτυξε δεσμούς που τον έκαναν να επιστρέφει. Το 2007, ο Γιώργος Κολόζης μαζί με τον γιο του και σκηνοθέτη Γιάννη Κολόζη πήγαν μαζί στη Δονούσα. Ο Γιάννης ανέπτυξε ένα προσωπικό ενδιαφέρον γύρω από τις ιστορίες και το κινηματογραφικό υλικό του πατέρα του, το οργάνωσε, και το συνένωσε με το δικό του υλικό που τράβηξε μέχρι το 2018, κάνοντας μια εκτεταμένη και αφοσιωμένη εργασία πάνω στο σώμα της ανάμνησης και της αναθεώρησης της στιγμής.

Η ταινία θα προβληθεί σε ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους την Κυριακή 28/5 στις 22.15.

Ο Γιώργος του Κέδρου των Γιάννη και Γιώργου Κολόζη - 2020, Ελλάδα, 82'

Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από τη ματιά δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 έως σήμερα. Ο Γιώργος Κολόζης πήγε για πρώτη φορά στη Δονούσα το 1972 – δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τουρισμός τότε. Μένοντας μόνος στην παραλία του Κέδρου, απέκτησε το όνομα Ο Γιώργος του Κέδρου. Ο θάνατός του το 2009, οδήγησε τον γιο του, τον Γιάννη, να συνεχίσει το έργο του, δημιουργώντας μια ιστορία στην οποία ο χρόνος αντιμετωπίζεται ως αναθεώρηση της παρούσας στιγμής.

28/5/23

Στην Ταράτσα του Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3)

Στα πλαίσια του Vanguard Festival

Ημερήσιο εισιτήριο για το Vanguard Festival, 8 ευρώ

Αναλυτικά για το Vanguard Festival εδώ

0 comments