Το Pugnant Film Series παρουσιάζει τις ταινίες Caniba & My Mother στον Μικρόκοσμο

 

Το Pugnant Film Series παρουσιάζει, σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, την ταινία Caniba των Verena Paravel και Lucien Castaing-Taylor, δύο εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών των ημερών μας στο ανθρωπολογικό ντοκιμαντέρ. Το Caniba είναι μια ταινία πολύ κοντινών (κυριολεκτικά) πορτραίτων του Issei Sagawa και του αδερφού του Jun, που τον έχει περιθάλψει μετά από ένα πρόσφατο ατύχημα. 

Οι Verena Paravel και ο Lucien Castaing Taylor, αφήνουν τον Issei Sagawa να αυτοδιηγηθεί μέσα από λόγια κι αναπνοές. Ο Issei ζει ελεύθερος, έχοντας εκτίσει την ποινή για την ανθρωποφαγία της συμφοιτήτριας του Renee Hartevelt το 1981. Μάλιστα έχει γίνει γνωστός από αυτό το έγκλημα καθώς έχει δώσει σχετικές συνεντεύξεις, έχει παίξει σε βίντεο αναπαράστασης. Έχει συγγράψει σχετικά βιβλία και μάνγκα, ενώ έχει υπάρξει και κριτικός κουζίνας.

Αμέσως πριν θα προβληθεί σε πρώτη δημόσια προβολή το My Mother της Εύης Χρόνη. Μια ταινία με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, από τις σπανιότητες του ανεξάρτητου ελληνικού κινηματογράφου που μας αρέσει πολύ να προβάλουμε. Η προβολή θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Κυριακή 4/12 στις 21.45, στον Μικρόκοσμο (Λεωφ. Συγγρού 106)

Είσοδος 6 ευρώ

0 comments