To 2o Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζεται με νέες προβολές!

 

Το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Camões συνεχίζουν τις καλοκαιρινές προβολές, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας!

Το αφιέρωμα, το οποίο έλαβε πολύ θερμή ανταπόκριση από το αθηναϊκό κοινό, διοργανώθηκε αρχικά από τις 9 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου στην ταράτσα του Bios και συνεχίζεται για τρεις επιπλέον μέρες (25, 26, 27 Ιουλίου), στον θερινό κινηματογράφο ΗΛΕΚΤΡΑ.

Πρόγραμμα Προβολών 

Δευτέρα 25 Ιουλίου

21.00 - Οι Μεταμορφώσεις των Πουλιών | The Metamorphosis of Birds by Catarina Vasconcelos

Τρίτη 26 Ιουλίου - Διπλή Προβολή 

21.00 - Desterro by Maria Clara Escobar

23.00 - Djon África by Filipa Reis, João Miller Guerra

Τετάρτη 27 Ιουλίου -  Διπλή Προβολή

21.00 - No Táxi do Jack | Jack’s Ride by Susana Nobre

22.15 - Ama-San by Cláudia Varejão

Σχετικά με το Portugal Now! 2ο Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας

To 2ο Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Camões. Στο πλαίσιο του αφιερώματος και σε μια προσπάθεια γνωριμίας με την πορτογαλική κινηματογραφική γλώσσα, προβάλλονται συνολικά 5 μεγάλου μήκους ταινίες, στα όρια της οπτικής τέχνης και του κινηματογράφου, που έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως αντιπροσωπευτικές ενός φρέσκου ρεύματος στον πορτογαλικό κινηματογράφο. Οι ταινίες του αφιερώματος, εκτός από τις ματιές που προσφέρουν στην πορτογαλική πραγματικότητα, δείχνουν ότι νέοι και νέες δημιουργοί τολμούν να ξεπεράσουν παλαιότερες μοντερνιστικές συμβάσεις, να πειραματιστούν με τα κινηματογραφικά είδη και τη φόρμα, αλλά και να αναπτύξουν νέες μορφές αφήγησης που συνάδουν με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόσμου. Από τις πρώιμες επιρροές της αποικιοκρατίας περνάμε σε μία διερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ οικογενειών, έχοντας ως  κινητήριο μοχλό το ταξίδι και τη μετακίνηση μέσω θάλασσας και στεριάς.  

Το λογότυπο του Φεστιβάλ εμπνέεται από την κινηματογραφική οθόνη και το παραδοσιακό Πορτογαλικό πλακάκι που κοσμεί το εξωτερικό των σπιτιών ως προστασία των κτιρίων από την υγρασία, τα λεγόμενα Azulejos, σε επιμέλεια της Graphic Designer & Illustrator του ΚΙΝΟ Athens, Αλίκης Ντόκου.

To KINO Athens, μέλος του Athens Culture Net (ACN) του Δήμου Αθηναίων, είναι μιας διεθνής πλατφόρμα διοργάνωσης προβολών, που γεφυρώνουν το σινεμά με τις εικαστικές τέχνες, μέσω του ήχου και της κινούμενης εικόνας, προ(σ)καλώντας τους θεατές να επαναπροσδιορίσουν τα όσα ήξεραν μέχρι τώρα για τις οπτικές τέχνες. To KINO Athens εμπνέεται από τη μακροχρόνια ιστορία των εναλλακτικών art spaces της Νέας Υόρκης και εξερευνά συνεχώς νέους τρόπους αναπαράστασης, συνδυάζοντας τα διάφορα είδη τέχνης με το πειραματικό σινεμά και το ντοκιμαντέρ.

Website: https://www.portuguesefilmfestival.org/ 

Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά 

Χώρος: Σινέ ΗΛΕΚΤΡΑ 

Διεύθυνση: 292 Patission Av., Athens

 Επικοινωνία: info@kinoathens.org, 210-2017220

Εισιτήρια: https://summercinemas.gr/cinemas/ilektra/ 

0 comments