Το In-Edit Greece 2024 ξεκινά με Rolling Stones

 

Το In-Edit Greece 2024 ξεκινά δυναμικά με τον Nick Broomfield και την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "The Stones and Brian Jones" για το συγκρότημα των Rolling Stones, καθώς και με τη ζωντανή εμφάνιση, ανοιχτή προς το κοινό, των Hermaphrodite's Child αμέσως μετά την προβολή.

Τετάρτη 22 Μαΐου | Αποθήκη Δ | 21:00

Το In-Edit Greece 2024 έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με την πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ του Nick Broomfield, "The Stones and Brian Jones". Αυτό το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει την πολύπλοκη σχέση των μελών των Rolling Stones και τον επιδραστικό ρόλο του Brian Jones στη μουσική βιομηχανία. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του σκηνοθέτη, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να μάθει περισσότερα για τη δημιουργία της μετά από Q&A.

Αμέσως μετά την προβολή, το φεστιβάλ συνεχίζεται με ένα λαμπερό πάρτι έναρξης στο φουαγιέ της Αποθήκης Δ, με ζωντανή εμφάνιση των Αθηναίων Hermaphrodite's Child. Το συγκρότημα θα μας ταξιδέψει στη χρυσή εποχή της μουσικής, ερμηνεύοντας επιτυχίες από τους The Beatles, The Rolling Stones, Chuck Berry, The Kinks, και ελληνικά κομμάτια από τη δεκαετία του '60, δίνοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στο κοινό.

Πριν  χρόνια διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ In-Edit. Το In-Edit ξεκίνησε στην Βαρκελώνη το 2006 στοχεύοντας στην ανάδειξη ενός κινηματογραφικού είδους που το ευρύ κοινό αγνοούσε: το μουσικό ντοκιμαντέρ. 

Έχοντας ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, ήρθε στη Ελλάδα το 2014, για να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μερικές από τις σπουδαιότερες μουσικές ιστορίες του και να εντάξει την πόλη σε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο. Λίγες μέρες πριν, το φεστιβάλ έριξε την αυλαία του στο Άμστερνταμ, ενώ αμέσως μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, θα παρουσιαστεί στο Σάο Πάολο. Όσο υπάρχει η μουσική, το ταξίδι θα συνεχίζεται.

Το In-Edit Greece γιορτάζει τα 10 χρόνια του φέτος και προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία από τις 22 έως τις 26 Μαΐου, παρουσιάζοντας μια επιλογή από ταινίες όπως "Τα Ντεσιμπέλ του Λευκού Πύργου", "Fatboy Slim: Right Here Right Now", "Peter Doherty: Stranger in My Own Skin", και άλλες, που αναδεικνύουν την ποικιλία και το βάθος της μουσικής κουλτούρας.

Το πρόγραμμα του In-Edit Greece 2024


Επιμέλεια-Οργάνωση: Parenthesis

Πληροφορίες:

22 με 26 Μαΐου 2024 | Αποθήκη Δ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια μόλις ξεκινήσει η διαδικασία προπώλησης μέσω του More.com αλλά και από τα εκδοτήρια της Αποθήκης Δ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Τιμή μεμονωμένου εισιτηρίου: 6€ 

Full Pass: 60 €  + Δώρο Τοte bag επετειακή από τον καλλιτέχνη Σταύρο Κιουτσιούκη.

Για περισσότερες πληροφορίες θα ενημερωθείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του In-Edit

0 comments