Η ΕΑΚ σας καλεί να ταξιδέψετε μαζί με τον Ελληνικό Κινηματογράφο

 

Ο ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει παντού. Ταξίδεψε μαζί του. Η καμπάνια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τιμά το ελληνικό σινεμά και το γεγονός πως αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες εθνικές κινηματογραφίες στον κόσμο. Σπουδαία ταλέντα, περίοπτες φεστιβαλικές πρεμιέρες, αλλεπάλληλα μεγάλα διεθνή βραβεία, συναρπαστικές ιστορίες, βαθιά τεχνική γνώση, αστείρευτη ευρηματικότητα και έμπνευση.

«Αυτή η καμπάνια ήταν μία ιδέα που νιώσαμε όλοι την ανάγκη να υλοποιήσουμε στο ΔΣ. Πιστεύουμε πως οι ελληνικές ταινίες αφορούν ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό που τις βλέπει και θελήσαμε να μιλήσουμε με την ιδέα μας πως οι ταινίες ταξιδεύουν παντού: από τις αίθουσες, στα φεστιβάλ, στις κινηματογραφικές λέσχες, σε πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε πως δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν σε εξωστρέφεια, ταλέντο, ποιότητα και διακρίσεις εγχώριες και διεθνείς». - Λευτέρης Χαρίτος, Πρόεδρος ΕΑΚ

Ως όχημα για να μεταφέρει το μήνυμά της, η καμπάνια βασίζεται στις ταινίες που διακρίθηκαν με το βραβείο Ίρις Καλύτερης Ταινίας όλες τις προηγούμενες χρονιές και που γνώρισαν και εξακολουθούν να απολαμβάνουν επιτυχημένης πορείας στις αγορές όλου του κόσμου. 

Την έμπνευση της καμπάνιας υπογράφει η διαφημιστική εταιρεία McCann Worldgroup Greece που με εμπειρία και γνώση στον διαφημιστικό χώρο, πίστεψε στη δυναμική του ελληνικού κινηματογράφου και στο σωστό “timing” για την ανάδειξή του ως ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα παραγωγής σύγχρονου πολιτισμού στη χώρα μας. Το αποτέλεσμα είναι μια πρωτότυπη καμπάνια με έντυπες και υπαιθριες εικόνες - προσκλήσεις, σε συνδυασμό με βίντεο και ραδιοφωνικά σποτ σκηνοθετημένα από τον Μπάμπη Μακρίδη και τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, που θα προβληθούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, σε επιλεγμένες πόλεις της χώρας και στο διαδίκτυο.

0 comments