Ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος γιορτάζει τα 20 του χρόνια με ένα ολοήμερο κινηματογραφικό πάρτυ

 

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε ο Μικρόκοσμος στην κινηματογραφική ζωή των Αθηνών και ο αγαπημένος κινηματογράφος το γιορτάζει μαζί σας στις 6 Ιουλίου με ταινίες, ποτά φαγητά!

Θα προβληθούν ταινίες – ορόσημα για τη διαδρομή του Μικρόκοσμου συν δύο ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα, από το μεσημέρι του Σαββάτου 6ης Ιουλίου και μέχρι αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εναλλασσόμενα dj sets και «φαγητό-ποτά-αισιοδοξία».

Από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει ως είχαν : Η αμαρτωλή Λεωφόρος Συγγρού έπαψε να είναι τόσο ηδονοβλεπτική, μάλλον πια είναι ένας πολιτιστικός πόλος (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Στέγη Γραμμάτων και τεχνών κ.α.), το Κουκάκι είναι πια τοπικός, αλλά και διεθνής προορισμός. Τα δρώμενα ακολούθησαν αντίθετη πορεία: Το γειτονικό κέντρο της πόλης, όπως και η γειτονική Καλλιθέα αποψιλώθηκαν κινηματογραφικά - έκλεισαν κινηματογράφοι τοπόσημα, όπως το Ιντεάλ, το Αττικόν, ο Απόλλων, το Έμπασσυ στο κέντρο, το Πτι Παλαί, το Κορονέτ, το Πάλας στο Παγκράτι, το Ετουάλ, η Μαργαρίτα, η Αφαία, το Τροπικάλ, το Καλυψώ και εσχάτως η Αλεξάνδρα στην Καλλιθέα, ο Άτταλος στη Νέα Σμύρνη, ενώ μας αποχαιρέτησαν και δύο γειτονικοί πολυκινηματογράφοι: το ODEON Starcity στο Νέο Κόσμο και το Village Φάληρο.

Σύμφωνα με τα λόγια των διοργανωτών:

Αποτελεί ένα μικρό θαύμα η επιβίωση του Μικρόκοσμου από την τραπεζική κρίση του 2008, τη χρεωκοπία του 2010, τα μνημόνια από το 2012 και τη λαίλαπα Covid που μας κράτησε κλειστούς κάτι ελάχιστα λιγότερο από 2 χρόνια, ενώ τα έξοδα έτρεχαν.

Ποτέ όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν αισθανθήκαμε μοναξιά.

Πάντα υπάρχει ένας μόνιμος πυρήνας θεατών που εμπιστεύεται τις επιλογές μας και βαίνει στη μετά κόβιντ εποχή σε αύξοντα ρυθμό, πάντα επίσης ένα μεγάλο μέρος της κινηματογραφικής κοινότητας μας αισθάνεται δικούς της ανθρώπους. Παράλληλα με την κανονική ροή προβολών έχουμε φιλοξενήσει πλήθος μικρού μήκους ταινιών, ντοκυμαντέρ, φεστιβάλ, «πειραματικό» κινηματογράφο και αφιερώματα κάθε είδους με μεγάλη επιτυχία συνήθως.

20 χρόνια λοιπόν επί ξυρού ακμής (στην κόψη του ξυραφιού) και είμαστε ακόμα εδώ «ξαναμπαρκάροντας με τα σπασμένα μας κουπιά». Θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας με ένα ολοήμερο κινηματογραφικό πάρτυ (και) οικονομικής ενίσχυσης εν όψει του (πάντα) δύσκολου καλοκαιριού για τους στεγασμένους κινηματογράφους.

Σας καλούμε λοιπόν όλους όσοι μπορείτε να έρθετε και όσους δεν μπορείτε, θα θέλαμε να θέλετε να αγοράσετε συμβολικά ένα εισιτήριο για εκείνη τη μέρα μέσω της more στην επιλογή «Δεν θα έρθω αλλά στηρίζω Μικρόκοσμο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

13:00: Dark horse, Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον, Νέα Ζηλανδία, 2014

15:00: Η νύχτα της φωτιάς, Τατιάνα Χουέζο, Μεξικό, 2021

18:15: La antena, Εστεμπάν Σαπίρ Αργεντινή, 2007

20:00: Ταινία Έκπληξη 🎞️

21:45: The Crack: Inception, José Luis Garci, Ισπανία, 2019

Γενική είσοδος 7,5 ευρώ ανά προβολή

Εισιτήρια μπορείτε να προαγοράσετε από την πλατφόρμα της more.com (πρώην viva) ή από το ταμείο του Μικρόκοσμου.

0 comments