Ταράτσα Film Festival: Για 8η χρονιά οι ταράτσες της Λάρισας μετατρέπονται σε θερινούς κινηματογράφους!

 

Το 8ο Ταράτσα Film Festival Larisas έρχεται το διάστημα 7 – 12 Ιουλίου με νέες συνεργασίες, ταινίες από διεθνή Φεστιβάλ, καλεσμένους σκηνοθέτες και πολλά δρώμενα. 

Το Ταράτσα Film Festival Larisas αποτελεί πλέον θεσμό για τα λαρισαϊκά δρόμενα. Η δροσιά που προσφέρει μια ταράτσα σε συνδυασμό με βραβευμένες ταινίες αποτελεί μια ξεχωριστή νότα για τα τις καλοκαιρινές νύχτες στη Λάρισα! Στις 7 – 12 Ιουλίου ανεβαίνουμε στις ταράτσες του Καφενείου η Γη, Κλίμαξ, Upper και Monkey & Donkey και απολαμβάνουμε ταινίες από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας και το Μεσογειακό Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και  Εστίασης (ΣΙΚΑΕΛ) του Ν. Λάρισας με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Φέτος το 8ο Taratsa Film Festival Larisas φιλοξενεί το πολυβραβευμένο Nτοκιμαντέρ “The Other Half” του Γιώργου Μουτάφη.

Για 15 χρόνια, ο φωτορεπόρτερ γίνεται ο αυτόπτης μάρτυρας των μεταναστών ακολουθώντας τους στα σκοτεινά περάσματα των ευρωπαϊκών συνόρων. Άνθρωποι σε διαρκή μετακίνηση, εκτεθειμένοι σε κινδύνους, σε τόπους μη γνώριμους και αφιλόξενους.

Η ματαίωση, ο θάνατος, η εξάντληση από τη συνεχή προσπάθεια και οι επαναπροωθήσεις καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος στο έργο του Γιώργου Μουτάφη. 

Η κάμερα φτάνει σε σημεία απρόσιτα, καταγράφει ιστορίες που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια και αποκαλύπτει πώς ζει «Το Άλλο Μισό».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου και ώρα 21:00 στον Πολυχώρο Τέχνης των Εκδόσεων Πρεβέντη ( Πάροδος Φιλλελήνων 3-5 Φρούριο ).

Μετά το πέρας της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες είναι το εξής:

Δευτέρα 8 Ιουλίου: Προβολή ταινιών από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας (Καφενείο η Γη).

Τρίτη 9 Ιουλίου: Προβολή ταινιών από το Μεσογειακό Φεστιβάλ (Upper).

Τέταρτη 10 Ιουλίου: Προβολή ταινιών από το Μεσογειακό Φεστιβάλ (Monkey & Donkey).

Πέμπτη 11 Ιουλίου: Προβολή ταινιών από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας (Κλίμαξ).

Παρασκευή 12 Ιουλίου: Guest Αφιερώματα+ (Καφενείο η Γη). Καλεσμένοι ο σκηνοθέτης Κυρηναίος Παπαδημάτος και η δημιουργός Κλαμπούρα Μαίρη. Θα γίνει προβολή των ταινιών τους και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 21.00. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Να σημειωθεί ότι οι ταινίες απευθύνονται σε ενήλικο κοινό. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα του Taratsa Film Festival Larisas στο Facebook & Instagram. 

0 comments