Το Pugnant Film Series και η ομάδα Interferences παρουσιάζουν το έργο του Καβν ντε λα Κρουζ

 

Το Pugnant Film Series και η ομάδα Interferences φιλοξενούν τον μυθικό Φιλιππινέζο σκηνοθέτη Καβν Ντε λα Κρουζ και παρουσιάζουν το έργο του στις 3 και 4 Φλεβάρη στην Αθήνα, σε 2 τοποθεσίες.

Σκηνοθέτης περισσότερων από 200 ταινιών, μουσικός/τραγουδιστής/στιχουργός περισσότερων από 40 μουσικών άλμπουμ, συγγραφέας πολυάριθμων και πάσης φύσεως βιβλίων, κινηματογραφάνθρωπος που έχει υπηρετήσει δεκάδες φεστιβάλ από διάφορα πόστα, είναι βέβαιο πως ο Καβν ντε λα Κρουζ δεν είναι άνθρωπος αλλά μηχανή.

Η σύντροφός του και βασική παραγωγός των ταινιών του, Ασινέτ Βιγιαμόρ, λέει για τον Καβν:

"Ο σύζυγος κυκλοφορεί αυτή τη χρονιά 3 νέα βιβλία. Κυκλοφορούμε επίσης το πρώτο βινύλιο των The Brockas στο Ρότερνταμ όπου κάνουμε και την παγκόσμια πρεμιέρα 2 νέων ταινιών. Τώρα είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι ο άντρας που παντρεύτηκα δεν είναι μόνο ένα άτομο. Υπάρχουν πολλαπλοί Καβν σε διάφορα στάδια σκληρής εργασίας μέσα στον χωροχρόνο. Αυτός στο σπίτι που μου αγοράζει pan de sal και συντονίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών είναι ένα άβαταρ."

Το Pugnant Film Series και η ομάδα Interferences, σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Μικρόκοσμο και τον μυστικό χώρο Secret Club, φέρνουν απευθείας απ’ το Ρότερνταμ αυτά τα άβαταρ, τον Καβν και την Ασινέτ, στην Αθήνα για μια διήμερη ρετροσπεκτίβα στο έργο του Καβν ντε λα Κρουζ. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 3/2 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο θα προβληθεί το Vampire of Quezon City (2006, 65’), μια απ’ τις χαρακτηριστικές πανκ χειροποίητες ταινίες του Καβν, κι αμέσως μετά το Balanginga: Howling Wilderness (2017, 120’), μια ταινία που βραβεύτηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ κι έφτασε μέχρι το πρόγραμμα του Νέτφλιξ. Ενώ την επομένη, στις 4/2 θα προβληθεί στο Secret Club στην Κυψέλη, η πλέον πρόσφατη ψυχεδελική ταινία Love is a dog from Hell (2022, 94’), και το αρχιπάνκ Squatterpunk (2007, 79’), το οποίο μάλιστα θα παρουσιαστεί με live soundtrack που θα ποιήσει επί τόπου ο Καβν με τη σύμπραξη των μουσικών olla via (κιθάρα), Πάνος Ντάλλας (ντραμς), Χρυσάνθη Πάπι (μπάσο).

Φυσικά όλες οι ταινίες θα προβληθούν σε πανελλήνια πρώτη, παρουσία του Καβν και της Άσινετ, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

3/2 Κινηματογράφος Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106)

18.00 Vampire of Quezin City (2006, 65') 🔞

19.30 Balanginga: Howling Winderness (2017, 120')

Εισιτήριο και για τις 2 ταινίες: 7,5 Εισιτήριο για μία ταινία: 5

Θα ακολουθήσει μάζωμα στο καφενείο του Άγγελου

4/2 Secret Club (Κυψέλη). Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η κράτηση θέσης! Στείλτε μήνυμα στο pugnantfilmseries@gmail.com για κράτηση θέσης και για να μάθετε τις ακριβείς συντεταγμένες του location)

18.30 Love is a Dog from Hell (2022, 95')

20.45 Squatterpunk (2007, 79'), με live σάουνττρακ από τους Καβν, olla via, Πάνος Ντάλλας και Χρυσάνθη Πάπι

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


0 comments