Online εκπαίδευση για το 2D Animation και το Stop Motion Animation από το animaphile

 

Είναι αδιαμφισβήτητη η δύναμη της κινούμενης εικόνας και το πλήθος των εφαρμογών της. Από τον κινηματογράφο ως την τηλεόραση και το διαδίκτυο καθίσταται ιδανικό μέσο για την αφήγηση και την επικοινωνία κάθε μηνύματος. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αισθητή και αυξανόμενη ανάπτυξη στον ευρύτερο χώρο του animation.

Σε αυτό το σύγχρονο περιβάλλον δημιουργήθηκε το animaphile.gr. Στο animaphile όσοι, όσες θέλουν να έρθουν σε επαφή με το 2D animation και το Stop Motion animation έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν το δημιουργικό τους ταξίδι. Όσοι, ες ασχολούνται ήδη επαγγελματικά με το animation έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους με στόχο τη δημιουργική και επαγγελματική τους εξέλιξη. 

Από επαγγελματίες με δημιουργική και εκπαιδευτική εμπειρία

Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές στο animaphile.gr είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, δημιουργοί στο χώρο του animation με σημαντικές συνεργασίες και έργο στο ενεργητικό τους. Εργάζονται στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στη διαφήμιση και στο θέατρο, όπως επίσης στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της. Συμμετέχουν σε  πλήθος διεθνών και ελληνικών φεστιβάλ animation. Με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μετεκπαιδεύσεις, σεμινάρια, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, συνεργάζονται με ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα από την πρωτοβάθμια ως την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Στο animaphile.gr μπορείς να διευρύνεις τον δημιουργικό σου ορίζοντα. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του animaphile.gr σου  προσφέρουν τις γνώσεις, τις τεχνικές, την έμπνευση και τα κίνητρα προκειμένου να κάνεις το animation αποτελεσματικό και παραγωγικό μέσο έκφρασης.

Για σένα που εμπνέεσαι από το Animation και αναζητάς μια δημιουργική διαδρομή

Τα σεμινάρια και οι κύκλοι των μαθημάτων επιλέγονται με στόχο την επαφή, την εξοικείωση και την κατανόηση των πιο σημαντικών σταδίων της παραγωγής animation. Στο animaphile.gr στόχος των διοργανωτών είναι κάθε κύκλος μαθημάτων να σε εξοπλίσει με τη γνώση, τον τρόπο και την έμπνευση προκειμένου να βελτιώσεις τη δημιουργική και εκφραστική σου δυνατότητα.

Στο animaphile.gr διδάσκουν οι:

Γιάννης Αλεξάκης – Stop Motion Animation Basics για εφήβους και παιδιά

Δημήτρης Αρμενάκης – 2D Animation

Ειρήνη Βιανέλλη – Sop Motion Puppets σχεδίαση και κατασκευή

Ιωάννα Γιακουμάτου - Stop Motion Animation Basics για εφήβους και παιδιά

Γιάννης Ζιόγκας - Claymation

Ίριδα Ζιόγκα – A. Stop Motion Animation Basics B. Πως να κάνεις την Παραγωγή και τη Σκηνοθεσία μιας μικρού μήκους ταινίας Animation

Παναγιώτα Κάπελα – Θεωρία χρώματος και Αρχές σύνθεσης

Γιώργος Νικόπουλος – Character personality development

Χριστίνα Ντεπιάν - Stop Motion Animation Basics για εφήβους και παιδιά

Φωκίων Ξένος – VFX and Compositing

Έφη Παππά – Animation Mentorship

Ελένη Τσάμπρα – A. 2D Animation B. Storyboard

Στο animaphile.gr σκοπός είναι να έχεις την καλύτερη δυνατή μαθησιακή εμπειρία. Μέσα από τη σύγχρονη online επικοινωνία με τις καθηγήτριες/ές σου και τους υπόλοιπους συν εκπαιδευόμενους/ες παρέχεται ένα ψηφιακό περιβάλλον οργανωμένο και αποτελεσματικό.

Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 3 μηνών με 12 online συναντήσεις. Κάθε μάθημα έχει διάρκεια 1 ώρας, όπου οι εκπαιδευόμενοι/ες έχουν σύγχρονη αλληλεπίδραση με τον καθηγητή ή την καθηγήτριά τους αλλά και με τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους/ες. Τα μαθήματα  βιντεοσκοπούνται και είναι προσβάσιμα για τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων μετά την ολοκλήρωσή τους. Στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του animaphile.gr υπάρχει ακόμη η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευόμενων και του καθηγητή μέσω forum για κάθε σεμινάριο.

Στοιχεία σεμιναρίων

Έναρξη μαθημάτων: 3o δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2023

Προθεσμία εγγραφών: 20 Φεβρουαρίου 2023

Διάρκεια σεμιναρίων: 3 μήνες

Διάρκεια online μαθημάτων: 1 ώρα (για τα εφηβικά και παιδικά τμήματα 2 ώρες)

Κόστος σεμιναρίων για εφήβους και παιδιά: 450 €

Κόστος σεμιναρίων για ενήλικες: 600 €

Τρόποι πληρωμής: Εφάπαξ ή σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μέσω τραπεζικής μεταφοράς ή κάρτας

Ισχύουν εκπτώσεις: Α. Άνεργοι/ες 30%  Β. Φοιτητές/τριες και Σπουδαστές/τριες 15%  Γ. Μέλη της ίδιας οικογένειας 15% Δ. Εγγραφή σε 2 σεμινάρια 1000 € - Εγγραφή σε 3 σεμινάρια 1500 €  

Επικοινωνία:

 Γιάννης Αλεξάκης m.6958543766

animaphile.gr

info@animaphile.gr

0 comments