Έρχονται τον Δεκέμβριο στο Cinobo

 

Το τελευταίο αριστούργημα του Παρκ Τσαν-γουκ, Απόφαση Φυγής, σε αποκλειστική πρεμιέρα, η Εμανουέλ Μπεάρ των 90s, συλλογές με ταινίες γαστρονομίας και με τα δημοφιλέστερα της χρονιάς που φεύγει, έρχονται μεταξύ άλλων στην πλατφόρμα του Cinobo. 

Φέτος το Cinobo αλλάζει χρονιά με μια μεγάλη πρεμιέρα: την Απόφαση Φυγής του σπουδαίου Παρκ Τσαν-γουκ που αγαπήθηκε όσο λίγες ταινίες από κοινό και κριτικούς φέτος και αφού τιμήθηκε με βραβείο σεναρίου στις Κάννες, αποτελεί την επίσημη πρόταση της Νότιας Κορέας για τα Όσκαρ του ‘23. Μαζί με αυτό και σε Α’ προβολή, μια ταινία που δεν μοιάζει με καμία άλλη: Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό του Φινλανδού Τέμου Νίκι, περιπέτεια από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου. Επίσης σε πρεμιέρα, η ιστορία ενηλικίωσης Πέρα απ’ τον Ορίζοντα της Ντελφίν Λερισέ με τις Λετίσια Κάστα και Κλεμένς Ποεσί, και το βελγικό Στην Αυλή του Σχολείου της Λορά Βαντέλ, μια πολύ ιδιαίτερη ταινία για το bullying στα σχολεία. 

Μέσα στον μήνα ξεχωρίζουν δύο από τις σημαντικότερες γαλλικές ταινίες των 90s, σε σκηνοθεσία Κλοντ Σοτέ και με πρωταγωνίστρια την Εμανουέλ Μπεάρ: Η Νέλλη και ο κύριος Αρνώ και το Μια Καρδιά το Χειμώνα, καθώς και οι 8 Γυναίκες του αγαπητού στην Ελλάδα Φρανσουά Οζόν με το απόλυτο γαλλικό all-star cast (Φανί Αρντάν, Εμανουέλ Μπεάρ, Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Ιπέρ). Σε δύο ιδιαίτερα biopic, το ζευγάρι των Coco Chanel & Igor Stravinsky ερμηνεύουν οι εκρηκτικοί Άννα Μουγκλαλίς και Μαντς Μίκελσεν σκηνοθετημένοι από τον Γιαν Κουνέν, ενώ ένα άλλο δίδυμο, οι Στιβ Κούγκαν και Τζον Σ. Ράιλι είναι οι θρύλοι της κωμωδίας Χοντρός & Λιγνός, στο φιλμ του Τζον Σ. Μπερντ. Λίγο πριν το ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς, έρχονται οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι στο πιο αγωνιώδες και συγκινητικό από οποιαδήποτε ταινία μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ, Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα.

Όταν το σινεμά κι η κουζίνα γίνονται ένα τα αποτελέσματα είναι πάντοτε απολυαστικά, γι’αυτό το Cinobo ανεβάζει την ένταση με την πρώτη συλλογή του μήνα, Food & Cinema. Μαζί της, η λίστα που κάθε χρόνο περιμένουμε, τα Most Watched 2022, με τις 20 ταινίες που ξεχώρισαν οι συνδρομητές του Cinobo τη φετινή χρονιά στην πλατφόρμα.

Συλλογές

Food & Cinema

Οι ταινίες της νέας συλλογής που μαγείρεψε το Cinobo, εξετάζουν τη σχέση του σινεμά με το φαγητό από κάθε πλευρά και σε κάθε στάδιο. Από τις αγωνιώδεις περιπέτειες της κουζίνας στο «Σημείο Βρασμού» μέχρι την ποιητικότητα της επαφής και της προσμονής στο «Οι Νύχτες μου Μακριά σου», κι από την γαστρονομία ως κοινωνικό στάτους στη βιογραφική «Υψηλή Μαγειρική» μέχρι τη σύνδεση της τοπικής κουζίνας με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία στην τριλογία των «Ταξιδιών» σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα. 

Από τις 5 Δεκεμβρίου στο Cinobo

Most Watched 2022

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, «μιλούν» οι συνδρομητές μας. Το Cinobo παρουσιάζει το top 20 του 2022, μια συλλογή με τις 20 πρώτες ταινίες που αγαπήθηκαν φέτος από το κοινό και είχαν τις περισσότερες προβολές μέσα στην πλατφόρμα. 

Από τις 19 Δεκεμβρίου στο Cinobo

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 7.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.

0 comments