Προσεχώς: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

 

Ένα πολυβραβευμένο φιλμ από το Βέλγιο, τα θρυλικά "Σαγόνια του Καρχαρία" και αρκετοί ακόμα τίτλοι έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες την προσεχή Πέμπτη 6/10...

 Στην Αυλή του Σχολείου

 Όταν η Νορά βλέπει ότι ο αδερφός της, Αμπέλ, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της. Βραβείο Fipresci Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ Καννών 2021.

Ένας Μεταφραστής

Η ταινία ξεκινά το 1986 στην Αβάνα. Ο Φιντέλ Κάστρο κινείται προς την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κουβανών και Σοβιετικών, οπότε κατά τη διάρκεια του ατυχήματος του Τσερνομπίλ, η κυβέρνηση της Κούβας δέχεται χιλιάδες θύματα για θεραπεία σε κουβανικά νοσοκομεία. Ο Μαλίν, μαζί με τους λίγους άλλους καθηγητές της Ρωσικής Λογοτεχνίας στην Αβάνα, συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να λειτουργήσει ως μεταφραστής μεταξύ των Ρωσόφωνων θυμάτων του Τσερνομπίλ και των κουβανών ιατρών τους - και ο Μαλίν έχει την ατυχία να του ανατεθεί ο παιδικός θάλαμος. Στην αρχή γίνεται μάρτυρας \ της ταλαιπωρίας των παιδιών. Προσπαθεί να εγκαταλείψει, αλλά ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Σύντομα, ο Malin αρχίζει να αναπτύσσει σχέσεις με τους ασθενείς και βάζει σκοπό να βελτιώσει τη ζωή τους.

Η Πρόσκληση

Μετά το θάνατο της μητέρας της και έχοντας μείνει μόνη στον κόσμο, η Evie (Nathalie Emmanuel) κάνει τεστ DNA και ανακαλύπτει πως έχει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Όταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη, όμως σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη επιβίωσης καθώς πίσω από την οικογενειακή ιστορία αποκαλύπτονται διεστραμμένα μυστικά και προθέσεις.

Η Κυρία Χάρις πάει στο Παρίσι

Μια γοητευτική ιστορία μιας φαινομενικά συνηθισμένης Βρετανίδας οικονόμου, της οποίας το όνειρο να αποκτήσει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Christian Dior την οδηγεί σε μια απίστευτη περιπέτεια στο Παρίσι.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Γυρισμένο κατά τη διάρκεια δύο ετών σε 12 διαφορετικές χώρες και με βάση την τεχνογνωσία 50 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, ένα ντοκιμαντέρ σε μια κλίμακα που δεν έχει ξαναδεί και δίνει ζωή στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας φυσικός παράδεισος και κινδυνεύει να εξαφανιστεί.


Πνεύμα από Σπίτι

Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευθύνη που έχει να φτιάξει ένα ζεστό σπιτικό για την οικογένεια που θα μένει μαζί του. Κάνει απλώς φάρσες στους «δικούς του» και αυτός είναι ο λόγος που καμία από τις οικογένειες δεν  θέλει να μείνει για πολύ στο σπίτι του. Όλα αλλάζουν, όταν μια νέα οικογένεια έρχεται στο σπίτι του, και τα κόλπα του Φίνικ φαίνεται να μην πιάνουν. Εκεί γνωρίζει την 13χρονη Κριστίν, ενώ στην πόλη αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα γεγονότα. Ο Φίνικ και η Κριστίν, που είναι τόσο διαφορετικοί, θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν μια σειρά μυστηρίων και να σώσουν την πόλη.


Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τις διαφορές του, έχει εμμονή με την περιπέτεια, παρά την αδεξιότητά του. Η απόδειξη ότι μπορείς να είσαι αποδεκτός και αγαπητός μέσα από τις ιδιαιτερότητές σου.


Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Όταν ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τότε θα αναλάβουν να κυνηγήσουν το θηρίο ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος. Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά στις 20 Ιουνίου 1975, και ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Πίτερ Μπέντσλεϊ. Με την έξοδό της στους κινηματογράφους κατέρριψε κάθε ρεκόρ εισπράξεων στο box-office, ενώ κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Τελικά κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ®, συμπεριλαμβανομένου ενός για την εμβληματική μουσική επένδυση του Τζον Γουίλιαμς, που έγινε διαχρονικό σημείο αναφοράς.


0 comments