Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου: Open Call “ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ”

 

Το Pitching Lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» με χαρά ανανεώνει το ραντεβού του για μια ακόμη χρονιά και συνεχίζει τη διεξαγωγή του Pitching lab του με τίτλο «Από την ιδέα στην ταινία». Επιδίωξη του Lab είναι να προσφέρει σε νέους/νέες δημιουργούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη βασική ιδέα τους για ένα ντοκιμαντέρ σε μια επιτροπή έμπειρων παραγωγών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών φορέων και προσωπικοτήτων της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ντοκιμαντέρ. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα λάβει συμβουλές και πληροφορίες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, σχετικά με το πώς μπορεί η ιδέα του/της να υλοποιηθεί σε ένα έργο ικανό να παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινότητα του ντοκιμαντέρ. Κάθε συμμετοχή θα έχει διάρκεια 15 λεπτών και συγκεκριμένα 3-5 λεπτά για την παρουσίαση του project και 10-12 λεπτά για ερωτήσεις και συζήτηση. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα» να αποτελέσει έναν δίαυλο διαμεσολάβησης μεταξύ αναγνωρισμένων και κατηρτισμένων επαγγελματιών από τη βιομηχανία του κινηματογράφου και μεταξύ ανερχόμενων και νέων κινηματογραφιστών/κινηματογραφιστριών, έτσι ώστε να αναδειχθούν και να προωθηθούν τα κινηματογραφικά ταλέντα του μέλλοντος.

Το pitching lab θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Ζoom, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλο και περισσότερους/ες δημιουργούς. Παράλληλα, δεν είναι υποχρεωτικό οι συμμετέχοντες/ουσες να αποστείλουν τρέιλερ ή κάποιο άλλο υποστηρικτικό υλικό. Η πρωτοτυπία και η δυναμική της ιδέας είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του project.

Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι/ες, είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν μια απλή φόρμα συμμετοχής (δείτε σχετικό αρχείο) και να την αποστείλουν στο pitchinglab.kastellorizo2022@gmail.com.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 31 Ιουλίου 2021. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει συνολικά 20 υποψήφια έργα (συν επιπλέον 5 αναπληρωματικά). Οι υποψήφιοι/ες θα ενημερωθούν για την επιλογή τους το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου 2022. Για την ομαλή διεξαγωγή του pitching lab είναι απαραίτητη η διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων/ουσών στην πλατφόρμα του Zoom κατά την εβδομάδα διεξαγωγής του φεστιβάλ (21-28 Αυγούστου).

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι). Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πέρα από τα Σύνορα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και έχει την υποστήριξη ή/και χορηγία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Eθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενική Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Μεγίστης, των Πρεσβειών της Αυστραλίας, ΗΠΑ, Κύπρου, του ΕΚΟΜΕ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr ή να επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ στη διεύθυνση info@beyondborders.gr 

0 comments