ERTFLIX: Οι «Μικρές Ιστορίες» μεγαλώνουν με πέντε νέες ταινίες μικρού μήκους

 

Τις αγαπήσαμε, τις παρακολουθήσαμε ξανά και ξανά, μάς εκπροσώπησαν σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και έγιναν η αγαπημένη μας συνήθεια στο ERTFLIX. Οι «Μικρές Ιστορίες», η νέα κατηγορία της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ που αγκαλιάστηκε από το κοινό, φιλοξενώντας αριστουργήματα του Βασίλη Κεκάτου, του Θανάση Νεοφώτιστου, της Θέλγιας Πετράκη, του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου και πολλών ακόμη καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Πέντε νέα κινηματογραφικά διαμάντια, προστίθενται στην ενότητά των ταινιών μικρού μήκους η οποία θα ανανεώνεται διαρκώς, για να προσφέρει ασταμάτητα αυτό το καλοκαίρι, νέες μικρές κινηματογραφικές αποδράσεις.


«Βανκούβερ»

H ταινία «Βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου απέσπασε φέτος το βραβείο «Ίρις» στην κατηγορία «καλύτερη ταινία μικρού μήκους». Δύο αδέρφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία και μια αναπότρεπτη φυγή. Ένα σύντομο χρονικό μιας πράξης εξαφάνισης στους καιρούς της νέας ύφεσης.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Κουτσογιάννης, Μαργιάννα Καρβουνιάρη

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αναστασιάδου


«Αμυγδαλή»

Δύο αδερφές, η Άννα και η Μελίνα, περνούν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού στο εξοχικό τους στη Νέα Μάκρη. Η Άννα κάνει πάρτι για την ενηλικίωσή της και το μόνο που θέλει είναι να περάσει τη μέρα της με τη Μαρία, το καλοκαιρινό της φλερτ. Η Μελίνα αγαπά εμμονικά την Άννα και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν είναι καλεσμένη στο πάρτι. Ξέρει όμως ότι ως «εισβολέας» στο πάρτι, μπορεί να κάνει αυτό το βράδυ αξέχαστο για τη μεγάλη της αδερφή.

Πρωταγωνιστούν: Παναγιώτα Γιαγλή, Εύα Σαμιώτη, Ντόνα Πετροπούλου

Σκηνοθεσία: Μαρία Χατζάκου


«Souls all unaccompanied»

Ο Μπαχάρ είναι ένας δωδεκάχρονος που φιλοξενείται σε έναν ξενώνα για ασυνόδευτους, ανήλικους πρόσφυγες. Η Κάτια είναι μια πρώην κατάδικος, η οποία εργάζεται εκεί, προσπαθώντας να βάλει την ζωή της σε τάξη. Όταν τα πράγματα ζορίσουν για τον Μπαχάρ, η Κάτια θα βρεθεί στο πλευρό του.

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Παπαϊωάννου, Τζουβάνι Γκούιργκους

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τελτζίδης


«Κατάψυξη»

(Freezer)

Ο Τάσος, ένας άντρας λίγο πάνω από τα 50 με καριέρα στην εμπορική διεύθυνση και στο marketing μεγάλων εταιριών, είναι εδώ και τρία χρόνια άνεργος. Είναι μεγάλος για μια νέα αρχή, αλλά και νέος για να παραιτηθεί. Οι σχέσεις του με τους κοντινούς του ανθρώπους δοκιμάζονται, ενώ η ψυχολογική του κατάσταση είναι οριακή. Ο στόχος του είναι ένας: να βγει από την «κατάψυξη».

Πρωταγωνιστούν: Ακύλλας Καραζήσης, Μαρία Σκουλά, Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Καλλιμάνη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Nάνσυ Μπούκλη, Αναστάσης Γεωργούλας

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νάκος


«Ανάπαυσις»

Kάπου στα βουνά της Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, μια μικρή ομάδα στρατιωτών βγαίνει από τα χαρακώματα. Μέχρι να έρθει πάλι η νύχτα και να ξεκινήσει μια νέα μάχη, οι στρατιώτες μπορούν να αναπαυτούν, μακριά από τον καθηλωτικό τρόμο της οβίδας. Υπνωτισμένοι από τον φυσικό πλούτο του δάσους, θα παλινδρομήσουν μεταξύ βίας και συναδέλφωσης.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Φοίβος Παπακώστας, Αντώνης Στάμος, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Διαμαντής Ντάντουλας

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος

Εξερευνήστε την ενότητα των ταινιών μικρού μήκους που είναι διαθέσιμες προς θέαση στο ERTFLIX, εδώ

0 comments